fbpx

Vreau doar o sticla de vin si o conversatie de calitate…

vin2“Simplitatea naște zâmbet! (fără ghilimele, eu am zis)”, imi scrie el… El, care n-a stiut decat sa se complice mereu.
Oare impactul cu simplitatea naste zambet? Sau notiunea? Interactiunea cu oameni simpli genereaza zambete? Sau intalnirea cu personajele din carti si scenariile din filme? Sau poate, simplitatea, tu doar ti-o imaginezi. Sau poate doar vobesti despre asta pentru ca stii ca va intoarce interes si curiozitate. Iti place sa vezi oamenii infometati de ideile tale.

Oare simplitatea pentru tine e complicata?
Ma gandesc doar la salcami, cum innebunesc ei uneori… La un Mai plin de nectar si de miros.  La o patura asezata in iarba, la o sticla de vin, doua pahare si o conversatie care sa tina pana dimineata. Vreau sa-mi canti la chitara, sa-mi prinzi flori in par si sa-mi spui ca sunt frumoasa. Sa ma certi si sa ma iubesti! Vreau ca mintile noastre sa faca dragoste, iar daca trupurile noastre se ating, vreau sa crezi ca sunt din portelan. Vreau sa-mi compui balade cu versuri care nu vor muri niciodata.
Vreau sa vorbim despre Univers, iar asta inseamna ca nu vom termina niciodata de povestit.
Desi tu ma cunosti cel mai bine, stii ca serile de Mai vor fi mereu pline de mister. Acel mister care e si mai puternic cand e luna plina. Cand nu ai nevoie de intuneric, cand lumina aduce cea mai adanca curiozitate.
Mi-e dor si de mare! De valuri, de briza, de nisip, de tine si de sticla noastra de vin. Oare scoicile nu sufera pentru ca au invatat doar cantecul marii? Sau nu poti suferi cand natura ti-a oferit o singura versiune de cunoastere? Sau ele isi iubesc neconditionat Creatorul si isi daruiesc fericite harul?

Vreau raspunsuri, vreau si mai multe intrebari! Si mai mult vin!
Oare marii i s-a facut vreodata dor de noi? Oare scoicile au memorie? Oare Universul  rade de intrebarile noastre? Oare natura se intristeaza ca nu ne mai jucam cu poalele ei? Oare cand nu e luna plina, pe noi ne mai vede cineva?
Mie mi-e dor de luna. Si e doar vina Pamantului, ca cerceteaza intruna. Si a ei, ca e misterioasa.  Si a Soarelui, ca n-are stare. Ca niste catelusi care se invart in jurul cozii! ☺

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *