fbpx

Te simti dezamagit, dar si tu esti motivul altcuiva de dezamagire…

egoism“Ochii sunt orbi. Limpede nu vezi decat cu inima”, doar ca nu am stiut asta de la inceput. Am crezut ca daca tot ceea ce vedem se intipareste pe retina, putem gandi, actiona si simti superficial. De suprafata! Am lasat emotiile puternice, sentimentele adanci pe mai tarziu. Parca stiam ca urmeaza timpuri in care vom analiza cu sufletul. Pe atunci, inima era doar un jucator de rezerva. Exista doar probabilitatea sa intre in teren, ea nu cunostea cuvantul “siguranta”. Ea ar fi fost chemata in joc doar cand unul dintre ceilalti jucatori nu mai putea continua sau cand nu mai dadea randament. Jucatorul de rezerva intra in drepturi la ordin. In viata decizi singur.

Esti constient ca drumul tau in viata l-ai construit prin alegeri?  Intr-un oras necunoscut, cand te ghidezi dupa GPS, te-ai gandit cum ar fi sa faci dreapta cand ti se spune sa mergi inainte? Te-ai gandit vreodata cum ar fi fost acum, daca la ultimul impas nu ai fi ales varianta care te-a condus astazi aici? Cine ai fi fost tu astazi daca ai fi ales altceva atunci? Crezi in destin? Eu, nu. ☺ M-as simti o marioneta. Daca sforile sunt in alta parte, atunci de ce sa ma mai chinui sa gandesc, sa calculez, sa nu dorm, pentru a lua decizia corecta? Mai degraba cred in puterea gandului si in energia creata prin implicare totala. In schimb cred in expresia “Asa a fost sa fie!”.  Uneori, ma gandesc ca interpretam totul in favoarea noastra. Aleg sa cred ca avem propriul mod de a privi lumea.

Eu stiu ca am dezamagit… Cum e sa dezamagesti, desi ai doar bunatate in suflet? Cum e sa ranesti cand intentiile tale sunt bune? Uneori, binele oferit celuilalt nu mai este si binele tau. Atunci, din egoism sau din iubire de sine, alegi fericirea ta. Nu ma refer doar la dezamagirile in dragoste, imi amintesc de toti oamenii care au fost speciali pentru mine. S-au simtit dezamagiti la un moment dat. Poate pentru ca de multe ori iti imaginezi o alta realitate, poate ca ai visat atat de mult incat realitatea ta e denaturata. Se intampla pentru ca ti-ai creat asteptari. Tu ai asteptari, celalalt are asteptarile lui. De cele mai multe ori sunt diferite, iar comportamentul nostru poate fi inselator. Sunt absolut sigura ca si in acest moment ai asteptari. Si eu le am. Uneori visez cu ochii deschisi in timpul zilei, alteori cand pun capul pe perna seara si inchid ochii, ma gandesc la cele mai frumoase momente care as vrea sa mi se intample. Din toate tablourile pe care le pictam in gand, putine sunt acelea in care esti singur. De obicei, fericirea are companie. Desi esti un Univers intreg, parca ajungi mai aproape de Infinit cu cineva de mana.

Cred ca te doare foarte tare sa stii ca tu esti motivul pentru care cineva in lumea asta, plange. Cat de tare m-a durut si pe mine asta! M-am gandit ca e legea firii, legea naturii. Si eu am plans, si eu am fost dezamagita. Altcineva a fost motivul, nu eu. La fel ca la tine. Ai dezamagit si ai fost dezamagit!
Cand mai privesti pe cineva cu ura, sa stii ca si tu esti privit cu ura!

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *