fbpx

Știu că ești capricioasă…

Știu că ești capricioasă și imposibilă. Îmi amintesc de tine cum erai în prima zi. Fierbinte, agitată, nervoasă și inabordabilă. Mai știi când nu te mai opreai din a vorbi și m-am așezat pe nisip rugându-te să taci? Ai oftat și cu ochii dați peste cap, ai rămas lângă mine știind că am dreptate. Te-ai calmat și ne-am povestit toate secretele. La un moment dat ti-am surprins un zâmbet. Iar tu rugai soarele să-mi usuce coltul ochiului. M-ai luat de mână și ți-ai promis în gând că vei deveni o obsesie, că mă vei face dependentă de tine. Ce am râs atunci. Mă credeam puternică. Te țineam strâns și îmi spuneam că vei rămâne doar un moment, vei fi pasageră.

Apoi, te-am lăsat și m-am pierdut în zâmbete, îmbrățișări, râsete, shot uri, dans și povesti nespuse. M-am trezit cu soarele arzându-mi cortul. Am pășit pe nisip și deja simțeam cum mă furi, cum uit de mine. Iar marea… Când am simțit cum mă îmbrățișează, am știut clar că vei rămâne mereu a mea. Mereu, a mea Vamă. Veche, nouă, tot a mea.

Când am plecat, simțeam că plec de acasă. Că mă duc nicăieri. Te-am visat mereu de atunci. Inclusiv cu ochii deschiși. Mă întorc la tine mereu și de fiecare dată ne-am zâmbim complice amintindu-ne de primul nostru moment. Nu am ținut niciodată un jurnal. Ce sens ar avea, când tu știi tot? Uneori am impresia că anticipezi și viitorul, atât de sigură ești pe tine. Uneori te cert cu atâta drag, Uneori te urăsc cu atâta dor. Alteori te iubesc, fugind de tine.

Spune-mi, cum ești tu acum? Oare te-a mai ținut cineva de mână? Nu, nu-mi răspunde. Nu încerca să mă regăsești în alte priviri. Dar dacă vei mai întâlni oameni frumoși, spune-le și lor ce mi-ai spus mie. Și dacă oamenii te vor ignora, gândește-te la mine. Iubeam nisipul de pe trupul meu, părul creț și cu miros de mare, fața arsă de soare, umerii care mă usturau, tălpile obosite. Iubeam că mă iubești!

Rămâi tu, oamenii vin și pleacă. Tu rămâi în suflete. În gânduri, în vise, pe buze. Ești minunată așa cum ești.

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *