fbpx

Scena prinde viata cand cortina se ridica.

Scena prinde viata cand cortina se ridicaCe iti doresti cel mai mult in acest moment? Nu te afli la un interviu de angajare unde recrutorul respecta structura din program, iar tu tebuie sa raspunzi convingator. Iti vei dori sa avansezi si sa te dezvolti. Nu ma refer la viziunea ta creata de acel moment in care te simti inferior si dornic sa impresionezi. Raspunsul tau este doar o perspectiva intangibila, aplicata involuntar pentru satisfactia de a obtine postul. Am facut si eu asta. E ok, cuvintele pot crea un adevar mincinos.

Tu la ce visezi, dar nu ai curajul sa recunosti? Esti constient doar de o secventa vizuala care defineste dorinta ta. Sau de povestile din mintea ta. Dar, iti este greu sa reproduci o dorinta ascunsa in cuvinte. Sa spui cu subiect si predicat ce vrei cu adevarat. Nici macar in fata oglinzii nu ai putea sa o faci. Iti va fi rusine. Te vei condamna.  Cum ar fi sa admiti “Imi doresc atat de mult sa fiu cu ea”, in timp ce adormi in bratele altei persoane, a nu stiu cata oara? Cum sa recunosti ca ti-ar placea sa locuiesti la munte, cand tu te imbraci mereu in costum si faci fata cu succes vietii aglomerate din marile orase? Cand esti un angajat model in corporatia pentru care lucrezi. Nu! Nu ai puterea sa admiti ca dorintele tale exista. Ai simti ca inseli. Inclusiv pe tine. Ca-ti ignori principiile.

Gandul ca ti-a placut sora iubitei tale intr-o seara, te raneste atat de tare, incat si picaturile de apa de la dus, te dor. Te bucuri ca oglinda e aburita si nu poti sa te privesti. Adormi incruntat si te trezesti incatusat de limite autoimpuse. Si induse. E doar instinct, dragul meu. Nu te invinovati! Este o rectie genetica, impulsiva si necontrolabila. Lasa-ti simturile sa se manifeste. Esti tu, intr-o realitate paralela care se lupta sa se afirme.

Ce-ti doresti, totusi? Cel mai mult si mai mult? Nu ca perspectiva de viitor. Ce ai vrea exact in acest moment? Fara sa analizezi, fara sa iti pui intrebari. Ce ai vrea acum, daca ai sti ca nimeni nu ar afla? Ca nimeni nu te priveste. Daca inca iti este frica sa recunosti, ce ai vrea sa visezi? A doua zi te vei trezi in aceeasi realitate. Cum ar fi visul tau daca ai putea sa il regizezi?

Distribuie:

1 comment

  1. Alin Reply

    Ce iti doresti cel mai mult in acest moment?
    in acest moment nu mi doresc nimic. Am tot ce imi trebuie si sunt fericit. Sau hai sa spunem altfel .. starea mea de fericire e ca un zambet interior. Sunt, uneori, spectator in propria-mi viata. Si in acelasi timp actor. Ma ghidez dupa ceea ce simt … si atunci cand trebuie sa inteleg de ce am ales un lucru si nu altul … vine si feedback ul din planul real. Am o vorba: “Doamne arata mi ca la prost” 🙂

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *