fbpx

Ne indrăgostim de oameni sau de circumstanțe?

Îndrăgostiți, visători, cu gândurile-n nori și fluturi în stomac. Acea conexiune puternică, emoțională și fizică. Nevoia de a-l avea pe celălat cât mai mult în preajmă. Seri și dimineți cu el în gând. Acei ochelari de cal pe care îi porți mândră și conștientă că-ți restrâng câmpul vizual, dar îl infrumusețează.

Ce iubești? Omul sau felul în care te face să simți? Sau momentele cu el?

Omul, nu? E minunat, e extraordinar, e destept, atent și ce-o mai fi de bine. Dar, când el schimbă ceva în comportament, iar ție nu îți place, nu cumva e același om? Cu calități și defecte? Cum îți explici? Iubești doar o parte din el? Acea parte care ție îți aduce satisfacție emoțională? Ne gândim puțin că suntem egoiști?

Când te desparți de el pentru că nu vă mai potriviți, ce anume s-a schimbat? Voi? Circumstanțele? Sau circumstanțele din cauza voastră? Cum e cu fluturașii? Au dispărut o dată cu sentimentele voastre?

Nu sunteți voi aceeași oameni, doi imperfecți?

mondris.ro

Distribuie:

1 comment

 1. Alin Reply

  Eu ma indragostesc de …. habar nu am de ce ma indragostesc. :))
  Candva .. proiectam. Si transformam omul din fata mea .. dintr-un bat intr-un pom de Craciun. Si ma indragosteam de proiectia mea. Imi consumam energia acolo .. pana cand nu mai aveam ce sa consum. SI atunci vedeam batul. :))

  Alta data ma indragosteam de potentialul omului. Sunt multi care au potential… numai ca … potentialul e una .. manifestul e alta.
  Ultima oara cand am fost indragostit … am crezut multa vreme ca mi am creat un tipar (am crezut ca de fapt .. caut in alte femei… imaginea ei). Mi-am dat seama ca nu cautam asta. Ci ma cautam pe mine. Pe starea pe care o aveam eu cand eram impreuna.
  Descoperind asta .. mi am dat seama ca starea aia … nu e conditionata de ceva din exterior. E starea mea. N-are legatura cu vreo .. ea. 🙂

  Nu ca nu mi ar face placere sa o intalnesc pe “ea” … dar… nu mai e o necesitate. Functionez si fara 🙂
  Ea? S-a ratacit in sensul giratoriu. Sau a ramas in Vama. Dumnezeu stie 🙂

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *