fbpx

Mi-e dor de Vama Veche…

mi-e dor de vama veche.Prima data cand am fost in Vama, aveam sandale cu sclipici. Aveam o rochita de fetita cu codite, eram machiata si aveam parul ordonat. Am plecat din Vama desculta si imbracata doar in camasa lui. Nemachiata si cu parul dezordonat si salbatic.Am stat la cort. Am crezut ca mor dimineata cand ma trezea sunetul marii. Am crezut ca innebunesc, cand soarele insista sa ma trezeasca. Am iubit sa beau cafeaua in nisip sau pe buturugile aruncate pe jos. Am crezut ca plutesc cand am baut prima bere rece in hamac.
La pirati, am crezut ca barmanul glumeste cand m-a rugat sa-mi prepar singura shot-ul. I-am cerut stroh, absint si triplu sec. Dupa privire, am simtit ca ma iubeste. M-am dezbracat si am alergat spre mare. Valurile ma asteptau, veneau incet spre mal, cautandu-ma. Marea a facut primul pas, iar eu m-am indragostit. Apoi, am vazut ca nu se opreste, ca inca cerceteaza si asteapta. Nu am fost geloasa, m-am daruit ei si m-a avut. Si m-a iubit. Si am iubit-o. Apoi, cand am plecat, valurile ei ma faceau sa cred ca plange si ca ii este dor. I-am promis ca ma voi intoarce mereu, daca ma asteapta.
La Stuf, am simtit ca unesc cerul cu pamantul. Am dansat simtindu-ma imbratisata de tot ce ma inconjoara. De mare, de cer, de nisip si de infinit. Am cautat atat de mult libertatea si am gasit-o cand ma asteptam cel mai putin.
Mi-e atat de dor de ea. Oare acum sufera sau stie sa astepte? Ma intreb daca ea face sacrificii sau compromisuri. Oare plange sau amintirile ei sunt vii? Ea stie ca ma voi intoarce mereu la ea? Oare pentru ea, jumatatile de masura au fost atat de intense incat au insemnat totul?
mi-e dor de vama veche

Distribuie:

1 comment

  1. Alin Reply

    Simtim la fel. Eu, la mare, dorm doar la cort :). De cativa ani.
    Si ma trezesc inainte sa se trezeasca soarele …. pentru ca el e “prietenul meu bun”. Simt ca e si al tau. Si ca apare atunci cand il rogi. Nu?
    Si mai e ceva: Ador cafeaua facuta pe plaja. De mine. Inainte de rasarit. 🙂

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *