fbpx

Iti doresti ceea ce oferi?

iti doresti ceea ce oferiOmul este o fiinta imperfecta, dar tinde spre perfectiune. Cine cunoaste definitia concreta a perfectiunii? O sa-mi spui ca ai intalnit perfectiunea intr-o dimineata cand ea era alaturi de tine si o puteai privi sorbind din cafea. O sa-ti amintesti de acea imbratisare a mamei care era ca un medicament pentru suflet. Poate te vei gandi la mare, cand odata ai innotat dezbracat. Iti va trece prin gand acea noapte in care cerul era atat de senin incat vedeai toate stelele cazatoare. Poate ca simti cum te furnica talpile picioarelor cand iti amintesti ca odata alergai descult prin iarba.

Ce este perfectiunea? O serie de amintiri? Sau poate ca e un sir de ganduri ireale, poate ca e imaginatie. Cum e sa iti doresti sa o gasesti cand stii ca sunt momente in care exemplul tau nu este demontrativ? Tu ai fost vreodata perfect pentru cineva? O sa te gandesti ca ai fost sau esti perfect, pentru tine. Vreau sa te anunt ca siguranta pe care o ai cand spui asta a fost creata printr-un raport cu alti oameni, prin relationare. Nici un om nu se naste constient de acest sentiment. Se creaza in timp.

Ce se intampla daca ideea ta despre perfectiune nu coincide cu ideea altora? Te-a cutremurat vreodata gandul ca poate ti-ai creat o imagine gresita? Daca nimeni nu-ti ofera o definitie concreta, atunci poate perspectiva ta nu este cea corecta. Poate pe tine nu te satisfice sa ai picioarele ude cand alergi prin iarba, dimineata. Poate tie iti place sa iti bei cafeaua singur si nu vrei sa o privesti pe ea in acel moment. Poate tu nu ai avut-o pe mama langa tine ca sa stii cum e sa stai in bratele ei. Atunci, tu ce definitie a perfectiunii ai? Tu nu stii sa innoti si te afli in alt context cand altcineva radiaza la gandul ca a simtit liberatea in valurile marii. Tu cum definesti adevarul lor si ce parere ai despre realitatea ta?

Daca tu ai avut o dimineata perfecta alaturi de ea si apoi asteptarile tale au fost inselate? O sa mai crezi ca acela a fost un moment perfect? Sau definitia ta va fi alta? Vei cauta altceva? Te va speria nesiguranta? Vei mai crede in tine cand vei fi fericit, desi stii ca totul este predispus la schimbare?

Probabil ai avut momente in care  ai crezut ca perfectiunea este o capcana si ai incetat sa o cauti peste tot. Cu trecerea timpului, ai inceput sa te ocupi mai mult de trup si sa te complaci in situatii banale, care nu-ti aduc o multumire suprema. Poate ca ai facut bine. Poate ca ai gresit. Inca te mai gandesti la asta intr-un tramvai, uitandu-te pe geam la alti oameni cu aceleasi intrebari sau cu altele, pe care nu le cunosti. Inca mai speri ca cineva iti va da dreptate sau iti va spune ca greseti. Inca mai speri ca ceea ce simti e caracteristic speciei umane, ca nu esti tu un caz special. Esti constient ca nici un om, nici un psiholog nu va putea sa iti inteleaga vreodata gandurile pentru ca nu exista suficiente cuvinte pentru a descrie o intreaga viata? Nu stiu daca esti, dar te asigur ca empatizarea este o stare creata de emotii, nu de implicare directa. Niciodata, o poveste nu va inlocui o traire.

Sa te gandesti daca tu ai fost vreodata perfect pentru cineva! Sa nu intrebi! Cuvintele pot fi inselatoare. Sa simti! Daca esti nesigur, inseamna ca nu ai fost. Daca tu, cea mai importanta fiinta din viata ta, nu esti perfect, ce anume cauti? Filmele sunt regizate de oameni, care au propria definitie despre perfectiune. Cartile sunt scrise tot de oameni, care au propria viziune. Tu? Ce autobiografie in imagini sau cuvinte ai crea?

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *