fbpx

Tu doar da un click, da scroll, ca de restul ma ocup eu…

freedomCine esti tu cand esti offline? Cine esti tu cand esti dezbracat? Dezbracat de job, de prieteni, de partener, de program si de mierlita. Stii ce-i mierlita? Nu, nu e o pasarica duioasa, e vocea din interiorul nostru. Aia, de trancaneste incontinuu.  Aia care  spune atat de multe, incat tu nu mai intelegi nimic… Mierlita, la mine in Moldova, Ego in cartile de filozofie. Totusi, cine esti tu cand te demachiezi sau cand iesi din dus si stii ca nimic nu-ti mai ascunde imperfectiunile?
Iti amintesti ultimul moment de liniste pe care l-ai  avut? Eu ma dau artista acum ca momentul meu de respiro e atunci cand scriu. N-am scris tot timpul, asa ca ma gandesc, imi amintesc, ma intriga si pe mine la fel cum te intriga pe tine…Momentul tau care este? Sa nu te gandesti acum ca “Imi placea…”! Sa nu faci asta! Iti placea? De ce sa uiti de tine? Daca privesti din exterior, viata noastra e ca un film. Atat de comprimat este timpul, incat 24 de ore dintr-o zi se aduna la ani pe care ti-i amintesti in cateva secunde, iar cand iti amintesti, oftezi. Prezentul e prezent doar cand tu esti constient.  N-a zis nimeni ca dormi cand mergi la munca, dar e cotidian, e obisnuinta si e robotizare. Faci asta pentru ca efectiv trebuie s-o faci! Cine dracu’ iti da bani sa mergi in concediu, nu? Cine iti da bani sa-ti cumperi tigari, o bere sau ce-ti mai trebuie tie sa-ti amesteci gandurile? Ce vreau eu?  Vreau sa-ti amintesti doar cele mai puternice sentimente pe care le-ai avut. Momentele acelea de fericire suprema, de prezenta radianta.  Daca iti amintesti de ele, de sentimente,  stii ca in corpul tau senzatia este adanca. Chiar e adanca! Se simte cu tot corpul, e cu tot sufletul si cu toti porii!. Ai vazut Avatar? Daca nu, sa te uiti! Sa vezi acolo comuniune! Centrul Universului este in buric, acolo simti esentialul, scopul pentru care tu existi. Nu stiu cine a zis asta, nici n-o sa caut pe Google, dar stiu sigur, absolut sigur, ca asa este  din perspectiva mea…

universs

Imi amintesc acum cand dansam noaptea la Far in Vama. Numai cand ma gandesc, mi se ridica parul de pe maini. Da, cred ca suna mai frumos ca mi se facea pielea de gaina, dar mie mi se ridica parul de pe maini.  Mi se ridica parul de pe maini! Punct!!! Mereu vrem sa imbracam “nu stiu cum” naturaletea, sa spunem prin alte cuvinte ceea ce gandim. Pentru ca stim noi ca unele cuvinte au un #. Chiar au, corect! Dar cand spui si tu ceva fara sa analizezi intai?   Eu sunt om, am par pe maini si mi se ridica atunci cand simturile o iau razna. Punct din nou!
Ce simteam totusi atunci? Libertate, liniste, comuniune cu tot orizontul meu vizual si cu infinit. N-as putea sa iti descriu infinitul. Pentru mine infinitul este un sentiment. Ma simteam mica, un punct pe o harta, o harta pe care ai dat zoom de ti-a amortit degetul.  Stii despe oximoron, nu? Ma simteam mica, dar mare,  importanta si unica. Simteam ca acesta este scopul, de asta ne nastem, sa simtim abundenta… Simteam perfect nisipul sub talpi si ridicam mainile sa cuprind cerul… Eram puternica si vibratia mea completa acel Tot despre care stim teorii, dar nu stim nimic concret… La Vama ma intorc  vara viitoare si ma intorc curand in alte articole. Asta era o paranteza, ma scuzi, te rog, ca te-am scos din stare. ☺Imaginea, ce iti spune?

vama veche

Ce facem noi cu acest frumos neexplorat din viata noastra? De ce ne trebuie motive sa fim noi? Chiar daca expresia “a fi cu o mie de fete” inseamna cu totul altceva, noi chiar avem o mie de fete.  Le avem si continuam sa le afisam, nonsalant, nepasator si involuntar.  Nu stiu cati ani ai tu, cel care citesti acest articol, dar pune-ti un semn de intrebare si nu te opri aici. Fa ceva!  Nu stiu concret ce sa faci, ce faci tu, nu fac si eu. Iesi din tipar, incearca sa ai o alta viziune!Nu stiu,  nu te mai ridica din pat luni cand suna alarma!!! Doamne, cum ar fi? ☺☺☺
Hai sa luam o pauza de la aprofundare!!! Ce ar trebui sa facem oare? Ca e vineri si ma simt intreaga. ..Ma simt intreaga pentru ca maine nu ma mai trezeste o alarma, pentru ca activitatea mea de maine eu am organizat-o, nu mi-a fost impusa.
Maine nu sunt un sablon, maine sunt un mail cu High importance fara sa apas pe nici un buton. Ha, ha!!!

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *