fbpx

Ce pret are succesul tau?

goana dupa succes

“Mai da-mi putin timp!” De cate ori nu ai auzit asta!  Vrei tot mai mult timp. Iti doresti timp sa te linistesti, sa te odihnesti, sa dormi mai mult. Nu mai vrei sa fii o marioneta, vrei sa fii tu stapanul care arunca momeala. Nu mai vrei sa fii dresat de o alarma, de program si de responsabilitati. Simti fiecare indatorire de a ta ca pe un bici. Ca o curea de care iti era frica in copilarie, nu ca aceea care iti provoaca placere acum.
Ai alergat mereu dupa succes. Ai inceput de cand erai mic, ai vrut cu desavarsire ca fata aia blonduta de la gradinita pe tine sa te placa! Ai continuat incercand sa-ti multumesti parintii, desi aveai propria ta personalitate pe care iti era frica sa o expui pentru ca nici tu nu erai sigur ca e reala. Ai vrut apoi sa le demonstrezi colegilor de liceu ca tu esti mai bun ca ei. Ca tu ai cea mai frumoasa masina, cele mai frumoase haine si cea mai ravnita iubita la brat. Apoi ai vrut sa obtii bani. Cat mai multi bani. Ai crezut ca orice minus pe care l-ai avut il poti recupera cu bani. Ai crezut ca daca te prefaci ca iti apreciezi seful, doar te vei complace si vei putea oricand sa revii la parerea ta sincera. Ai facut atat de mult timp asta, incat te-ai obisnuit sa taci, sa dai dreptate si sa urmezi oameni in care nu te increzi.
Acum, te razbuni pe parinti involuntar. Nu ai chef sa vorbesti la telefon, nu ai timp. Vii acasa indispus si ti se pare ca mazarea nu mai are aceeasi culoare pentru ca a fiert prea mult. Nu, tu vezi culorile diferit! E tot verde, sa stii!
Mereu alergi. Ai vrut sa termini liceul, ai vrut sa faci 18 ani, ai vrut sa fii independent. Acum ti-ai dori ca masina aceea a timpului din filme sa fie adevarata. Ai vrea sa te intorci! Tu chiar ai inceput sa alergi seara! Incerci sa iti obosesti fizicul atat de tare crezand ca ti se va odihni si sufletul. Care e pretul sa faci asta?

silent

Te-a intrebat vreodata un copil de ce un weekend dureaza 2 zile, dar la serviciu sau la scoala mergi 5 zile din saptamana? Ai raspuns sincer sau ai ocolit subiectul pentru ca trebuia sa te adaptezi unui copil? Dupa, ai cautat un raspuns si pentru tine? Daca te intreb ce te face fericit, poti sa raspunzi? Sa raspunzi fara sa lasi privirea in jos si fara sa inghiti in sec. Raspunde-ti ce te face fericit si analizeaza-te cand ti se mai intampla asta! Vei realiza daca raspunsul tau e doar un mecanism de aparare sau e un adevar.
Atunci cand erai sensibil, ti s-a parut  ca tot ce vedeai in jur era ca un boomerang. Cuvintele, interactiunile, peisajele! Toate rezonau cu tine. Ce apus superb ai vazut tu intr-o seara! Chiar ai si imortalizat momentul. Vreau sa te anunt ca asta se intampla zilnic. Doar tu alegi ce sa vezi! Si mai vreau sa te anunt ca frumusetea intensa te lasa mut!
Incepe sa fii mai bun, mai uman! Incepe in cele mai simple si banale moduri posibile. Cand iti iei un pachet de tigari de la chiosc, ia si bonul de pe tejghea! Arunca-l tu, este al tau! De ce limitezi si timpul vanzatoarei? Nu fi si tu un factor in plus pentru povestile senzationale despre oameni care devin eroi prin gesturi naturale si normale. Eram recent la un spital si o infirmiera a dorit sa deplaseze o batranica intr-un scaun cu rotile pana la taxi-ul pe care l-a comandat pentru ea. Cand se apropriau de taxi, soferul a plecat. De ce? De ce sa pleci? N-o fi fost nascut si el de o mama oare?
Fericirea vine din lucruri simple, dar lucrurile acelea simple trebuie sa le simti! Trebuie sa vrei sa le simti!

Play:

Photos: Mircea Vlasceanu

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *