fbpx

Este in regula sa fii furios uneori…

este in regula sa fii furios uneori
Este in regula sa te infurii uneori. Unele dintre efectele suprasolicitarii sunt si starile de manie. Ce este extraordinar, iti pot aduce liniste si echilibru, important este cum alegi sa te exteriorizezi. Si mai important este autocontrolul. Exista control si in starile de dezlantuire, sa stii! Stiu ca iti amintesti acum cate reactii inversunate fara motiv ai avut, ce izbucniri nefondate nu ai putut sa controlezi, ce cuvinte grele ai aruncat doar pentru ca nu te-ai putut stapani. Regretele pe care le aduni ne imbunatatesc structura, nu-ti face foarte mari probleme! Mai ia in calcul si varianta ca toate se intampla cu un scop!
Totusi, principalul motiv de remuscare este ca actiunile noastre s-au desfasurat intr-un raport cu cel putin o alta persoana implicata. Stii ce sa mai ai in vedere? Ca si persoana in cauza are si ea alte regrete, dobandite intr-un alt raport, un alt context, cu un al interlocutor. Da vina pe Karma, pe destin, pe cine vrei tu, dar nu pe tine.! Esti om si ajungi sa iti intelegi firea in mod treptat, pe tot parcursul vietii. Stii ca principala definitie a firii este “Mediul natural (impreuna cu fiintele care traiesc in el)”?
Ti s-a intamplat sa te bucuri dupa ce plangi? Sa respiri usurat? Sa spui “M-am racorit”, efectiv folosind expresia in sens figurat, ca tu esti tot infierbantat, plin de muci si cu cearcane. Eu mai sunt si plina de rimel cand ma uit in oglinda. Da! Poti sa plangi, sa tipi (mi-ar placea foarte mult sa tip cand trece un tren cu viteza. Am vazut asta intr-un film ☺), sa-ti faci seful idiot (in gand, nu sariti calul!☺), sa n-ai chef de iubit/a intr-o zi ( pentru asta e nevoie de o recompensa ☺). Important este sa inveti sa te accepti asa cum esti, plin de calitati si defecte. Crede-ma, omul potrivit nu te va opri din dezvoltare, iar daca va face asta, inseamna ca inca mai ai nevoie de intamplari. Si iti va face un bine, facandu-te sa regreti.
Revenind la oile noastre, ofera-ti oportunitatea de a te dezvolta! ☺ Tot ceea ce esti tu te defineste ca subiect unic, un Univers inchis intr-un trup la fel de unic.
Stii provenienta expresiei “Revenind la oile noastre”? Daca esti la fel de curios ca mine, este vorba despre o fabula franțuzească ”Farsa jupânului Pathelin” („La farce de maitre Pathelin”), scrisă la jumătatea anilor 1400. Autorul fabulei a rămas încă necunoscut. Gasim acolo un cioban, un stapan, niste oi… etc Ma scuzati ca nu intru in detalii, dar e mult de povestit. 🙃

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *