fbpx

Draga Mos Craciun,

Draga Mos CraciunNu stiu cum se face, ca mereu ne dorim sa ne adresam cuiva. Ne dorim sa fim auziti si ascultati. Ne place sa impartasim, sa fim intelesi, compatimiti sau apreciati. Ne rugam, vorbim in gand, ne sunam parintii, partenerul de viata, cel mai bun prieten, doar pentru a ne exterioriza sufletul cand incarcatura este mult prea puternica. Am fi vrut ca cineva sa ne inteleaga neconditionat. Am fi vrut sa nu oferim prea multe explicatii, sa fim intelesi fara cuvinte. Cand oamenii nu rezoneaza, ne adresam Universului. Scriem, pictam, cantam, dansam, gandim liberi. Exista sigur cel putin un gand de al nostru pe care il cunoaste doar Universul. Nu avem curaj sa il exprimam in cuvinte, iar daca totusi am putea face asta, ne este frica de prejudecati si alegem sa nu neexpunem.

Imi amintesc cand ii scriam lui Mos Craciun. Simteam o conexiune si o vibratie care ma faceau sa astern cele mai sincere cuvinte pe acea foaie de hartie. La maturitate iti dai seama ca acea armonie a fost reala, dar intr-un raport fals. Mos Craciun nu exista, dar legatura creata era naturala si verosimila. Gandul este mult mai puternic decat adevarul.

In preajma Sarbatorilor de iarna, te arati dezamagit de circumstante. Sustii ca totul este schimbat: oamenii parca nu se mai bucura atat de mult, afara nu mai ninge ca inainte, mancarea nu mai are acelasi gust, spiritul Craciunului este prezent doar in reclamele comerciale. Posibil sa ai dreptate, desi este doar o opinie subiectiva pe care o putem intalni si in randul altor oameni. Nu trebuie sa uiti ca exista si varianta ca tu sa te fi schimbat, ca tu sa vezi lucrurile diferit. In plus, trecerea timpului inseamna evolutie, schimbare, transformare. Ochii unui adult sunt diferiti fata de ochii unui copil. Am devenit atat de liberi, de excentrici si nonconformisti incat daca alegem ca in noaptea de Revelion sa dormim, avem senzatia ca nu am pierdut nimic. Avem dreptul sa alegem si avem dreptul sa ne si plangem ca nimic nu mai este cum era o data. Bineinteles, parintii nostril nu dormeau de Revelion.

Draga Mos Craciun

Avem puterea sa alegem:

  • ori ii scriem o scrisoare Mosului, ori ne plangem ca spiritul Sarbatorilor s-a pierdut;

  • ori ne trasam o serie de obiective pe care sa le indeplinim anul viitor, ori citim zodiacul si asteptam linistiti ca totul sa vina de la sine;

  • ori asteptam o schimbare ori facem o schimbare;

Totul depinde de tine si de modul in care vrei sa vezi lumea!

Distribuie:

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *