fbpx

De ce ai nevoie de un nou an ca sa faci schimbari in viata ta?

De ce ai nevoie de un nou an ca sa faci schimbari in viata ta

Nu stiu voi, dar pe mine, urarile de bine pentru anul nou, m-au contrariat, m-au zdruncinat si m-au pus pe ganduri. E ca si cum ne-am ales toti un moment din an, acelasi din pacate, moment in care sa ne facem planuri, sa dam un restart, sa facem o retrospectiva si sa ne trasam obiective. Ei bine, am senzatia ca e o gluma proasta, avem reactii comune, dar fara pic de autenticitate. Fiecare dintre noi avem momentul nostru unic cand ne dorim sa facem o schimbare. E nevoie de mult efort pentru a lua o decizie importanta si e neaparat sa parcurgem niste etape, sa fim pregatiti spiritual.

Schimbarile le faci cand ajungi la un anumit nivel, care poate fi diferit de la om la om. E nevoie de timp, evenimente, interactiuni. Pentru a declansa  ceva in interiorul tau, nu te poti baza pe ultima zi din an. Ce faci? Astepti urmatorul Revelion pentru a actiona? Spiritul de turma iti anuleaza curajul?
“Anul acesta vreau sa fiu mai bun”. Serios? Dar anul trecut ce ai facut? Care sunt motivele pentru care obiectivele trasate in anul precedent nu s-au realizat? Esti constient ca si la anul vei avea un déjà vu? Te vei gandi la aceleasi lucruri, vei avea aceeasi nemultumire si vei avea aceleasi dorinte. Tu alegi momentul cand sa iti doresti o schimbare, nu momentul te alege pe tine.

In perioada asta, am vazut in jur foarte putin entuziasm. Am auzit de oameni obositi, oameni care au ales sa isi petreaca Sarbatorile acasa. Din punctul meu de vedere, sunt doua motive pentru care se intampla asta. Ori cunostintele mele se afla deja intr-o alta etapa, in care prefera linistea in locul haosului si a agitatiei, ori situatia prezenta ne face sa fim absenti. Oare e acel nivel de saturatie in care astepti pasiv sa treaca timpul? Poate iti pune ceva Dumnzeu in traista, poate iti intalnesti sufletul pereche la metrou, poate castigi la Loto fara sa joci sau poate intr- o dimineata te trezesti si vezi iesirea din labirint. Sau poate nu te mai trezesti!
Cred ca ti-ar prinde bine sa stii daca esti fericit cand esti singur. Daca iti place compania ta, daca esti fericit fara alcool, daca esti fericit cand esti offline. Niciodata nu vei avea realizari daca nu esti pregatit sa le accepti. Le vei evita si amana pana vei fi capabil sa recunosti schimbarea.

Distribuie:

1 comment

 1. Alin Reply

  Stii .. candva, atunci cand jucam rolul de salvator al oamenilor si faceam terapii holistice … m-a intrebat cineva o chestie:
  “Alin ce sa fac ca sa nu mai vin niciodata pe aceasta planeta?”
  Recunosc ca raspunsul m-a surprins si pe mine. Pentru ca venea de sus si nici eu nu eram pregatit pentru el:
  “Sa iubesti din tot sufletul tau si din toate structurile tale faptul ca esti aici”
  De atunci am inteles ca oamenii nu au nevoie de “terapeuti” .. pentu ca atunci cand sunt cu adevarat pregatiti sa se vindece .. au tot ceea ce le trebuie la o lungime de bat.
  Si am inteles ca eu nu eram fericit atunci cand faceam asta. Asa ca am schimbat. TOT.

  Atata timp cat maine nu exista… nu e nevoie de nici un an ca sa schimbi ceva la tine. E nevoie de azi. De acum. Ca altceva nu mai este 🙂
  Faza e ca .. schimband “azi-ul” se schimba si ieri-ul .. si “mainele” potential…

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *