fbpx

Blocat in trecut sau doar nostalgic?

BLOG1

 

Ce relatie ai tu cu amintirile tale? Cat de bine le-ai inteles si cat de frumos s-au purtat ele cu tine cand au fost clipa prezenta la un moment dat?

Probabil imi vei spune ca este in regula. Probabil vei si zambi cand vei afirma asta. Foarte probabil sa nu-mi dau seama ca e doar o masca. Primul instinct de auto-aparare este negarea. Nu negi pentru ca simti rusine sau repulsie, negi pentru ca acceptarea unei amintiri dureroase inseama suferinta. E mai usor de gestionat o stare de confort, e mai usor sa ignori. Crezi ca iti gestionezi bine gandurile. Asa crezi tu, dar nu stii ca deciziile pe care le iei acum sunt influentate de lucrurile neincheiate in viata ta. Daca te privesti in oglinda unde iti zboara gandul prima data? Zambesti? Ramai acolo! Continua sa-ti zambesti si pastreaza relatia armonioasa pe care o aveti. Pe care o aveti, da! Tu si cu tine… Iti este greu sa te privesti in ochi? Ramai acolo! Continua! Doar continua! Infrunta fiecare sentiment care apare, intelege-l si ofera-i timp.

Sunt etape in viata noastra care se incheie fara ca noi sa ne dorim, suntem pusi in fata unei situatii la care noi nu ne-am gandit si pe care nu vrem sa o acceptam. Surpriza! Cineva nu te mai doreste in viata lui. Un iubit, un membru al familiei, un prieten, un angajator. Incerci sa te adaptezi pentru ca nu-ti ramane altceva de facut, in schimb sufletul ramane blocat in acel moment. Cineva ti-a luat ceea ce iubeai, te-a scos din starea de confort si de obisnuinta, cineva te-a ranit. Tu nu intelegi de ce, iar prima reactie este sa crezi ca tu esti cel vinovat, ca tu nu esti suficient de bun. Stai linistit, nu este intotdeauna asa. Oamenii fac greseli, oamenii iau decizii, oamenii sunt egoisti.

Asa cum stii, acea etapa s-a incheiat, este trecut. Nu o lasa sa-ti afecteze prezentul. Ofera-ti timp, tipa, plange, constientizeaza, dar iubeste-te atat de tare incat atunci cand te privesti in oglinda sa zambesti.

“Orice viata de om incepe de mai multe ori.” #derumegat ☺Arghezi a zis-o, nu eu… ☺

Distribuie:

1 comment

  1. Alin Reply

    Amintirile mele?
    Trecutul meu?
    A FOST PERFECT! Stii de ce? Pentru ca m-a adus aici. Si pentru ca am inteles ca tot ce s-a intamplat in viata mea … a fost CEA MAI BUNA SOLUTIE. NU se putea altfel!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *